dinsdag 1 september 2015

De eerste week in groep 8

Beste ouders,

En dan zit uw in in groep 8!  Natuurlijk hadden wij al even kennisgemaakt vóór de vakantie maar nu dus in het echt. Fijn dat alle kinderen juf Els Hoex al kenden.

Deze dag stond in het teken van kennismaken en elkaar accepteren zoals wij zijn. Iedereen doet er toe, iedereen is anders en iedereen heeft talenten.

Wij hebben veel over onszelf verteld: waar ben je goed in? waar ben je niet zo goed in...en is dat erg? Wat is het verdrietigste moment geweest maar ook wat was je leukste herinnering.

Het doel van deze gesprekjes is je ervan bewust worden dat wij allemaal anders zijn, wat het juist zo mooi maakt maar ook dat wij  begrip en respect voor elkaar moeten hebben.

Dit moet de basis zijn voor nu en later. Van daaruit willen wij graag dit laatste jaar op de basisschool goed en op een fijne manier afsluiten...

Natuurlijk hebben we ook nog wel gerekend,taal gemaakt en topo geoefend.......... Dit alles in de vorm van "Weet niet geldt niet".

Natuurlijk weet je niet altijd het antwoord,dat geeft niet, maar luister goed naar de andere kinderen die het wel weten. De juf komt namelijk met dezelfde vraag terug bij je en als je dan goed hebt opgelet weet jij het antwoord ook.
Met het antwoord alleen nemen wij geen genoegen..de vraag die eraan vooraf ging wordt door het kind herhaald. Bijv: De juf wijst een Europees land aan ( groep7, dus kennis ophalen) Zij noemt de naam van een kind en vraagt op een blinde kaart : ....... welk land is dit?  Het kind denkt even na en zegt dat weet ik niet. Vervolgens vraagt de juf het aan een volgend kind en daarna aan een volgend kind. Uiteindelijk wordt het eerste kind weer bij naam genoemd en wordt de vraag wederom gesteld: Welk land is dit?  Het kind antwoordt: Dat land is Duitsland. Wat is de hoofdstad van Duitsland? De hoofdstad van Duitsland is..... enz.

Aan het eind van de dag hebben wij elkaar Feedback gegeven. Wat vond de juf van deze dag en hoe hebben jullie gewerkt? Ook andersom; wat vonden jullie fijn, leuk of leerzaam of juist niet?


Voorlopig doen wij dit iedere dag even aan het eind vd dag en later zou het bijv 1x per week kunnen.

Bij het kopje huiswerk kunt u lezen wanneer wij hiermee van start gaan en wat de bedoeling is.

Wij maken ons op voor een goed,leerzaam en gezellig jaar!!
Er is ook nog hard gewerkt!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten